پایان سال 2020 :
پس از دهه ها رشد پی در پی و مداوم، زمانی که صنعت توریسم بیش از 10 درصد از درآمد ناخالص جهان را تشکیل می داد، همه چیز در سال 2020 به یکباره متوقف شد. و دلیل این توقف چیزی نبود جز شیوع ویروس کرونا. بحرانی که نیازمند اقدامات درهم تنیده ی سازمان ها و دولت های جهانی و بخش های خصوصی برای مهار و تحت کنترل درآوردن شرایط بوجود آمده جهت بازگشایی مقاصد توریستی در 152 کشور بود.
در ابتدای سال 2020، سال بدون گردشگری، پیش بینی ها از رشد این صنعت مانند سال 2019 حکایت می کرد. رشدی بالغ بر 4 درصد و 1.5 میلیارد مسافر ورودی به کشورهای مختلف (بر اساس پیش بینی سازمان گردشگری جهانی). اما با همه گیری شدید ویروس کرونا پیش بینی ها رنگ واقعیت به خود نگرفت و گمانه زنی ها از رشد گردشگری منفی شد.
صنعتی جهانی که 330 میلیون شغل و 25 درصد از مشاغل جدید را شامل می شد. و همچنین 10 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را بوجود می آورد به سرعت رو به افول نهاد. به صورتی که در پایان سه ماهه ی اول 2020 به وضعیتی بغرنج رسید که حتی در بحران های مالی گذشته دنیا نیز بی سابقه بود.پیش بینی های بعدی سه سناریوی مختلف را برای صنعت گردشگری شامل می شد. سناریوهایی که کاهش بین 58 تا 78 درصدی در تعداد مسافران ورودی را نشان میداد. در نهایت نیز بدبینانه ترین پیش بینی به واقعیت تبدیل شد و کاهش حدود 78 درصدی در تعداد مسافران ورودی رخ داد.
محدودیت ها و قوانین اعمال شده توسط دولت ها و سازمان های جهانی نه تنها باعث شد که صد ها میلیون مسافر نتوانند در این سال به مسافرت بروند بلکه اقتصاد بسیاری از کشورها بخصوص آنهایی که اتکا بیشتری به درآمد های صنعت گردشگری داشتند را به ورطه ی سقوط رسانید. ورشکستگی های هتل ها، صنایع حمل و نقل هوایی و صنایع غذایی و … تنها بخشی از این بحران اقتصادی را نشان می دهد.
پایان سال 2020 :
ضرر و زیان جهان از این شرایط را می توان در کاهش 1.1 میلیاردی تعداد مسافران ورودی به کشورها، کاهش 1200 میلیارد دلاری درآمد صنایع مرتبط با گردشگری و حدود 120 میلیون شغل از دست رفته و یا در معرض ورشکستگی خلاصه نمود. کشورهای عضو سازمان بین المللی گردشگری برای بررسی راه های برون رفت از این بحران جلسات بسیاری را پشت سر گذاشته اند. به لحاظ تاریخی صنعت گردشگری همیشه اولین صنعتی بوده که پس از عبور از بحران های اقتصادی شروع به رشد مجدد نموده است.
طبق پیش بینی های انجام شده، کشورهای پیشرو در عرصه تولید و توزیع واکسن کرونا امیدوارند که با توزیع مناسب و یکپارچه ی واکسن در سطح کشورهای جهان روند شیوع ویروس کاهش یابد. بر اساس مدل های آماری اقتصاد جهان در سال 2022 علاوه بر بهبود کامل می تواند حدود 25 درصد نسبت به سال 2019 (قبل از شیوع ویروس کرونا) بزرگتر شود.
مطالب مفید :
- رزرو آنلاین خدمات CIP
- درباره ی خدمات CIP
- رزرو آنلاین خدمات Bussines Lounge
- رزرو آنلاین خدمات Fast Track
- درباره ی خدمات Fast Track و Business Lounge
- انواع خدمات تشریفات فرودگاه امام خمینی ره
- جایگاه تشریفات CIP و ایران ایر
- جایگاه تشریفات CIP و ایرلاین امارات
- هزینه خدمات CIP فرودگاه امام خمینی ره
- تفاوت CIP و VIP فرودگاه امام خمینی ره
- جایگاه تشریفات CIP و ایرلاین قطری
- جایگاه تشریفات CIP و ایرلاین ترکیش